Activiteiten

Heggerijders festival
Heggenrijders ruineOp deze gezellige en magische dag kun je genieten van Schotse en Ierse muziek, middeleeuwse hapjes, magische verhalen en  andere voorstellingen en een leuke markt waar ook Fantastisch Verleden te vinden zal zijn.
zondag 14 mei

Velserbeek 3, Velsen-Zuid
Meer info: http://heggerijders.com/festival/

Bezield landschapBezield landschap
Auteur Michiel de Nijs organiseert regelmatig wandelingen met als thema Bezield landschap, waarbij hij de wandelaar uitnodigt tot bewustwording van zijn/haar eigen verhouding tot het landschap. Hij vertelt daarbij ook over de verhouding tussen mensen en natuurwezens als elfen en kabouters.
Meer informatie: www.bezieldlandschap.nl

Cultuurhistorische wandeling AbcoudeHet Gein

Een nieuwe wandeling wordt in overleg gepland bij voldoende belangstelling. Aanmelden via: info@fantastischverleden.nl.
Start en einde bij station Abcoude
Deze betoverende plek was inspiratiebron voor grote namen als Hooft, Mondriaan en Nescio (die deze omgeving typeerde als ‘Toverwereld, buiten de wereld’). Onderweg zijn er onder meer monumentale boerderijen, een 16e-eeuwse uitspanning, engelenramen, een geheimzinnige gevelsteen, een 19e-eeuws fort en twee prachtige molens te zien. De wandeling begint en eindigt bij treinstation Abcoude en gaat over goed begaanbaar terrein (grotendeels verharde paden). De totale afstand is 10 km. Er is onderweg gelegenheid voor een kopje koffie of thee (voor eigen rekening).

Lezingen en signeersessies
Er zijn regelmatig lezingen en signeersessies van onze auteurs. Nieuwe data volgen.

Een lezing boeken?

De auteurs van Fantastisch Verleden zijn beschikbaar voor het geven van lezingen.

Auteur Ruud Borman vertelt over zijn zoektocht naar de oorsprong en achtergronden van de heksenvervolgingen. Daarbij neemt hij de lezer naar de prehistorie en toont aan de hand van archeologische vondsten en bronnen uit de Klassieke Oudheid een subtiel spoor van heidense rituelen en grafgebruiken die een traditie van vele eeuwen oude voorgangers van de latere toveressen en heksen doet vermoeden. Ook gaat hij in op de vrouw-onvriendelijke geschiedenis van het opkomende christendom.

Schrijver en uitgever Saskia Appel vertelt over de magische sporen uit het verleden die in Nederland te vinden zijn; grafheuvels, heilige bronnen, tempels, legendes en meer. Ook legt zij uit waar het begrip magie vandaan komt.

Interesse? stuur een mail naar info@fantastischverleden.nl.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren