Over Ons

Saskia 2008 Over Fantastisch Verleden
Onze missie is een breed publiek kennis laten maken met tot de verbeelding sprekende onderwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en prehistorie, en de sporen daarvan in landschap en cultuur. Bijvoorbeeld terpen, grafheuvels en offerplaatsen en thema’s die samenhangen met sagen, legenden, mythes en folklore.

Over Saskia Appel
Fantastisch Verleden is een initiatief van Saskia Appel: ‘Als klein meisje luisterde ik altijd ademloos naar de spannende sprookjes die mijn opa vertelde. Hij was schrijver en tevens onderwijzer, en hij stimuleerde zijn leerlingen om zelf verhalen en gedichten te schrijven. Zelf begon ik ook al heel jong met schrijven.
Ik studeerde enige tijd geschiedenis, maar was daarnaast vooral erg veel bezig met “verhalen maken” als tv-maker, columnist,  journalist en schrijver van korte fantasievolle verhalen. Ik won enkele schrijfwedstrijden en in 2008 verscheen bij Books of Fantasy mijn bundel Verloren onschuld.  Ook was ik eindredacteur van Westerheem, het tijdschrift over Nederlandse archeologie.
Ik zocht echter naar een manier om mijn liefde voor geschiedenis te combineren met mijn hang naar het fantastische en dat werd Fantastisch Verleden.’